Persoonlijke groei en coaching voor leiders

Onze diensten
bestaan uit

Executive coaching

Leiderschap op executive niveau is veeleisend en alleen vol te houden als je met plezier werkt. Groeien in je werk is ook groeien als mens. Wij zijn daarbij de kritische vriend die je helpt om jezelf te blijven ontwikkelen.

Onboarding

Bij onboarding werken we aan een succesvolle transitie naar een nieuwe rol. In het eerste half jaar na aantreden als bestuurder ga je je ‘piketpalen’ neerzetten. Je laat zien wie je bent, wat je kunt en wat je wil. Goede begeleiding bij de onboarding is daarbij cruciaal.

Career switch coaching

Of je nu wordt ontslagen of zelf toe bent aan wat anders: van baan veranderen is meestal ingrijpend. Tegelijkertijd is het een kans. Een moment van bezinning. Je bent vrij! Maar wat kies je als de sky the limit is? Career switch coaching helpt je om dit uit te zoeken.

“Wie in de top van een organisatie functioneert, maakt veel mee. Er is kracht nodig om zover te komen maar ook om op dat niveau te blijven presteren. En bovenal is er flexibiliteit nodig om mee te bewegen met de ‘curve balls’ die je toegeworpen krijgt tijdens je carrière. Ik geloof in de kracht van het individu, die met visie en vastberadenheid zijn weg uit een dal weer vindt. Vol overtuiging lever ik hieraan een bijdrage.”

“Ik heb in veel bestuurskamers rondgelopen. Wil vanuit mijn eigen ervaring een bijdrage leveren aan een beter bestuur en toezicht. Inzicht geven in proces en gedrag. Ik weet wat het is om moeilijke beslissingen te nemen en voelde meer dan eens de eenzaamheid van de eindverantwoordelijke. Een ei leggen is moeilijker dan een ei breken. Ik vind het daarom ook belangrijk dat mensen die leiding geven bemoedigd worden. Jij bent wel uniek maar de situatie waarin je zit, is dat niet.”

“Waar ik door word gedreven is mensen helpen om het maximale uit zichzelf te halen. Zoveel bestuurders zie je stuk lopen om redenen die echt niet nodig zijn. Dankzij mijn professionele achtergrond zie ik waarom een groep niet werkt. Waarom iemand vastloopt. Of waarom iemand op een bepaalde manier overkomt die heel anders is dan bedoeld. Ik wil helpen voorkomen dat mensen afbranden of opgeven terwijl ze dat eigenlijk niet willen. En vaak blijkt de oplossing heel simpel.”

“Ik heb geleerd dat carrières niet vanzelf gaan. Op welk punt van je carrière je ook bent – een leermeester kan je net dat zetje in de juiste richting geven. Aan het begin van je loopbaan is het fijn om horen dat je fouten mag maken, en leren hoe je ze weer herstelt. En op een gegeven moment beland je op een punt dat een coach of mentor jouw sparringpartner wordt. Iemand die je scherp houdt, een spiegel voorhoudt en die tegelijkertijd jouw eenzaamheid aan de top wegneemt.”

“Besturen is mensenwerk, met alle tekortkomingen die daarbij horen. Een bestuurder heeft ook anderen nodig om te groeien en te kunnen excelleren. Door zonder te oordelen knelpunten met elkaar te bepreken ontstaat er ruimte voor verbetering en meer plezier. Als coach ga ik op zoek naar de diepere drijfveren, omdat een leider effectief is als zijn persoonlijkheid tot zijn recht komt. Persoonlijke en professionele groei gaan dan hand in hand.”

“Soms zie je niet waar de uitweg zit. Als bestuurder of als team. Dan kunnen objectieve vreemde ogen helpen. Ik kan goed het perspectief veranderen van een individu of hele groep. Ik ben commissaris dus heb een actueel inzicht in de groepsdynamieken die spelen. De kracht van De Bestuurskamer is dat we op basis van eigen ervaring de juiste vragen kunnen stellen. ‘Wat zijn we eigenlijk aan het doen? Waar zijn we naar op weg?”